Living room layout Dany

Objective

Spacious storage and television cabinet

Creation

September 2015

Material

LACQUERED FIBRE PANELS AND OAK VENEER

Our clients wanted to fit out their living room to create“lively”storage space in their property located in Lyon’s west. We suggested an open and dynamic layout focusing on three areas: - Book storage – TV area - Side furniture. These three areas complement one another through their carefully selected angles inspired by the existing architectural form of the space. The project’s starting point was the white tiled platform that we wanted to hide, to indirectly invite people to sit by the stove. This was the catalyst for our next idea – a three-piece puzzle of natural oak, lacquered white and bluish grey. This trio seamlessly integrates into the existing environment. We then wanted to hide the television, keeping in mind the constraints involved. It was important to carefully calculate how to keep a“light”line, so we therefore opted for three suspended sliding doors. They slide open to the right, hiding the shelves and opening up the big screen.

Top

Custom-made

C

Furniture

F
l

loading